Circulair
boeren

Floating Farm staat voor circulair boeren: naast het leveren van verse zuivel aan de stad bestaat een zo groot mogelijk deel van de gebruikte grondstoffen, waaronder het rantsoen van onze koeien, uit reststromen uit diezelfde stad! Zo krijgen onze dieren bijvoorbeeld al bierbostel gevoerd van een aantal Rotterdamse brouwerijen, zemelen van Schiedamse molens, gras van sportvelden in de buurt en aardappelschillen van een lokale verwerker.

In december 2019 gingen we nog een stap verder en experimenteerden we in opdracht van de Rijksoverheid met het toevoegen van snijresten van groenten, fruit en brood aan het rantsoen. Deze resten waren afkomstig uit de keukens van cateraars Vitam (locatie Belastingdienst) en Albron (locatie Rijkswaterstaat) in het centrum van Rotterdam.

De snijresten werden opgehaald van de overheidslocaties met behulp van een elektrisch busje van onze partner Picnic, waarmee direct verse melk en yoghurt werd bezorgd in de restaurants van de cateraars. Directer circulair kan bijna niet!

De resultaten van de pilot zijn dusdanig veelbelovend dat is besloten de hoeveelheid snijresten vanuit de restaurants van de cateraars de komende periode gestaag op te voeren en een wezenlijk onderdeel van het rantsoen van de koeien te laten zijn. Experiment geslaagd dus!

rijksoverheid logo
albron logo
vitam logo
picnic logo