Stages

Johan Boere

Ik ben Johan Boere, communicatiestudent aan de Hogeschool Rotterdam en ik doe mijn afstudeeronderzoek voor Floating Farm. De komende maanden doe ik onderzoek naar de positionering van de Floating Farm. Uiteindelijk lever ik een concrete positionering met een bijhorende communicatiestrategie.

Mark Jansen

Mijn naam is Mark Jansen en ik studeer Advanced Business Creation. Op dit moment loop ik stage bij de Floating Farm. Het wordt voor de gehele agrarische sector een grote uitdaging om te voorzien in de toekomstige voedselbehoeftes. Hier wil ik dan ook mijn steentje aan bijdragen! Ik ga mij vooral bezighouden met het verder circulair maken van de Floating Farm. Dit wil ik doen door de afvalstromen die Rotterdam en de Floating Farm bieden om te zetten in een nieuw businessmodel.

Anne-Lin Hendriks

Mijn naam is Anne-Lin Hendriks en ik volg de opleiding Urban Green Development aan het Wellantcollege mbo Rotterdam. Dit jaar heb ik gekozen mijn stage bij de Floating Farm te doen. Ik help met verschillende dingen zoals praktische dingen en ik ben bezig om het kantoor te vergroenen en het bezoekerscentrum op te fleuren.

Rosanne Schipper

Mijn naam is Rosanne Schipper en ik zit in mijn laatste jaar van de studie Dier- en Veehouderij. Voor mijn afstudeeropdracht ga ik onderzoek doen naar educatiemogelijkheden op de Floating Farm. Het doel is dat de Floating Farm educatie kan gaan aanbieden aan (groepen) kinderen van vier tot en met twaalf jaar.

Joëlle de Pee

Mijn naam is Joëlle de Pee, ik ben een master student binnen de specialisatie ‘Global and Sustainable Production’ van de opleiding Animal Sciences aan de Wageningen Universiteit. Mijn afstudeeronderzoek bestaat uit een Life Cycle Assessment (LCA) waarbij ik het landverbruik, fossiele energieverbruik en emissie van broeikasgassen bereken en vergelijk met een conventioneel melkveebedrijf. Hiermee bepaal ik de ecologische voetafdruk van de melkproductie op de Floating Farm.

Cecile

Mijn naam is Cecile Bicknese, ik studeer Dier- en veehouderij en loop momenteel stage bij de Floating Farm. Tijdens deze vijf maanden durende stage doe ik een onderzoek naar het rantsoen voor de toekomstige koeien. Hierbij onderzoek ik of het mogelijk is om restproducten uit Rotterdam om te zetten tot duurzaam koeienvoer.

Bastiaan, Alise, Brenda en Jeffrey

Wij zijn Bastiaan de Goede, student Landscape and Environment Management,  Alise Hensen en Jeffrey Noordzij allebei student Food Commerce and Technology en Brenda van Loenen van de opleiding Dier -en Veehouderij.

Voor de Floating Farm onderzoeken wij de behoeften van de omgeving rondom de Merwehaven. Ook is het belangrijk hoe er op deze wensen ingespeeld kan worden. Ons doel is het maken van een ontwerp voor de ‘Floating Foodstrip’.

bars5