Onze koeien

Het Floating Farm koeienras is Montbéliarde. Dit zijn robuuste koeien met een goede melkproductie en weinig gezondheidsproblemen. Gemiddeld geeft een koe 25 liter melk per dag. De koeien worden gemolken door een melkrobot, dat betekent dat de koeien gemolken worden wanneer zij het zelf nodig vinden. Dit zorgt voor optimaal comfort en voorkomt stress in de melkstal. De koeien kunnen ook zelf kiezen of ze op de Floating Farm of op de vaste wal willen lopen.

 

Het rantsoen van de melkkoeien bestaat uit het gras dat wij produceren in ons drijflichaam en (rest) grondstoffen uit de stad. Er zijn contacten met bakkers, aardappelverwerkers en bierbrouwers. Daarnaast voeren we hooi uit de Noord Kethel polder, ten noorden van Rotterdam. Het rantsoen wordt nauwkeurig geanalyseerd in nauwe samenwerking met Cargill in Rotterdam, om de kwaliteit van het voer met alle benodigde voedingsstoffen te garanderen. Floating Farm streeft naar zo min mogelijk medicijn gebruik. Mocht een koe toch ziek worden dan wordt er met de veearts een behandelplan opgesteld om koeien zo snel mogelijk te behandelen met gerichte medicijnen.

 

De eerste 6 weken verblijven alle kalveren op de Floating Farm in eenlingboxen waar ze individueel verzorgd kunnen worden zonder het risico op ziekteoverdracht. Na 6 weken, wanneer ze van de moedermelk af kunnen, wordt het jongvee gehuisvest op ons eigen land in de Noord Kethel polder. Zij kunnen daar dag en nacht in de weidepolder lopen en hebben daar beschutting tegen wind en regen.

Zodra de dieren bijna zelf hun eerste kalf geven komen ze terug naar de Floating Farm om daar hun  leven als melkkoe voort te zetten.

bars5